Tégláskerti Református Missziói Egyházközség Debrecen

„…Magához hív, ölel, szeret. Ne keresd rajta a keresztet, a kakast, a buzogányt, azaz a betlehemi csillagot, ha mégis az díszíti, nem tévedtél el, otthon vagy…” (Csete György)

Kedves Látogató!


„Nem is azé, aki akarja, nem is azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené” – eme gondolatot, Pál apostolnak a római gyülekezethez intézett szavait hangsúlyozta igehirdetése során Bölcskei Gusztáv református püspök, amikor ünnepi istentisztelet keretében felszentelték a tégláskerti egyházközösség új templomát Debrecenben. Az egyházi méltóság azt kívánta, legyen e hajlék az ősi küldetés betöltője, azaz engedje megvédeni a híveknek azt ami fontos, jó, és szép.

A tégláskerti közösség története 1928–ra nyúlik vissza, az elmúlt évtizedek alatt többször szerettek volna templomot emelni, egészen az utóbbi évekig sikertelenül. Álmuk most maradéktalanul teljesült, hiszen lelkészlakás és gyülekezet hely egyaránt épült.

A templomot tervező kettős, Csete György és Dulánszky Jenő közül utóbbi már halála miatt nem lehetett jelen az istentiszteleten. A Kossuth–díjas Csetét, aki az '50–es években a Református Kollégiumba járt, szavai szerint régóta feszítette már, miként hálálhatná meg azt a szeretet, amit a cívisvárosban korábban kapott. Nagy öröm volt ezt végigcsinálnom – fejezte ki érzéseit az idős építész az ünnepségen.A tégláskerti gyönyörű templom és összetartó egyházközösség lelki vezetője Vas Sándor lelkipásztor.

“Jobb a szívben tartani a Bibliát, mint a könyvespolcon.” (Spurgeon)


Cím: 4030 Debrecen, Szepesi u. 63.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 11
Heti: 53
Havi: 359
Össz.: 76 468

Látogatottság növelés
Oldal: Presbiterek
Tégláskerti Református Missziói Egyházközség Debrecen - © 2008 - 2020 - teglaskert.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »